ЛАЗАРОВДЕН В УНИВЕРСИТЕТСКИ БОТАНИЧЕСКИ ГРАДИНИ - СОФИЯ

Градина: София
Категория: Събития
Дата на публикуване: 14.04.2014 г.

Много танци, музика и усмихнати деца

Тази събота, на 12 април 2014 г. чествахме Лазаровден.
Още в 10.30.часа сутринта децата започнаха да се събират в парковата част на градината и да се възхищават на лалетата и другите цъфнали пролетни цветя.
Времето беше студено и слънцето се показа за малко, дъжд се канеше да завали почти във всеки момент и да осуети празненството.
Като домакини изказваме благодарност на всички деца и не крием огромното си възхищение от тях, затова че независимо от метеорологичните условия бяха на празника и бяха невероятни.
Започнахме с работилница и изработихме много красиви венчета с помощта на горската фея на Ботаническата градина – София, която имаше за задача да даде върбови клонки, цветя и връвчици на всяко дете.
След това дойде време за танците – първи излязоха на сцената децата от ДТА «Будители» към 144 СОУ «Народни будители», с худ.р-ли Ирена Кременска и Стефан Петров, следвани от детска школа към ТА «Балкан» при НЧ „Цар Борис III – 1928”  с худ.р-л Мадлен Захариева, ДТА „Чинарче” към НЧ”Хр.Ботев 1909” с р-л Асен Павлов, най-малките прелестни балеринки с „Танц на цветята” и „Шоколадово латино” към ТФ „Софистик – Живо” с р-л Калина Колева, ДТС „Жар” с худ.р-л Йоанна Низамска и славейчетата от ДХС „Славей” с дир.Неолина Пелова при НЧ „П.Берон 1926”, ДТА „Хоп- Троп” при НЧ „Пенчо Славейков 1921”-р-н Лозенец с худ.р-л Юлия Стоичкова, ДТС при  НЧ „Николай Хайтов” с р-л Даниела Николова и ДТА „Светлина” при НЧ „Светлина 1940 “ с р-л Георги Панков.
Топлината, която огря градината по време на техните изпълнения и светлината, с която се озари иначе облачния ден, бяха зашеметяващи.
Носии от различни краища на България – коя от коя по-красиви и изящни, с багрите, десените, тъканите, цветя в косите на момиченцата, кошнички с цветя на лазарки, чудно хубава българска народна музика, на живо акордеони и тъпан. Децата бяха като малки слънца , които омагьосаха градината със своето присъствие, със своите изключителни танци, с веселото настроение и детска безгрижност и радост.
Благодарим Ви още веднъж, слънчовци!
За първи път Университетски ботанически градини София организира тържества с детски работилници, танци и музика по случай Лазаровден и Цветница, но не и за последен.
Имаме желанието и се надяваме това да се превърне в традиция и да се срещаме по това време всяка година. Весели празници!

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt