"НАШИЯТ КЛИМАТ - НАШЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО“

Градина: Варна
Категория: Климатични промени, Събития
Дата на публикуване: 08.09.2014 г.

 

Междунарудната организация Humana People to People се занимава с набиране на средства за проекти, свързани с екологията и опазването на околната среда. Последните две години акцент на акциите на Хумана е промяната в климата. Доброволческият проект за периода от 2013 г. до 2014 г. е да се засадят 14 милиона дървета в Южна Африка. До момента, чрез събраните от различните дейности на организацията пари, са засадени 10 милиона фиданки. Ние, природолюбителите от Университетска Ботаническа градина Варна им пожелаваме успех с достигане на поставената цел.

Организираното събитие в ЕКОПАРК - Варна е част от Деня на Хумана в България. В нашата страна организацията се занимава с развиването на верига магазини втора ръка, приходите от които постъпват във фонда за финансиране на природоопазващи проекти в бедните и развиващите се страни.
С голямо удововолствие екипът на Ботаническа градина Варна подпомогна събитието, което протече като своеобразен празник с помощта на професионален DJ, множество игри, свързани с повишване на знанието за проблемите и предприетите мерки относно изменението на климата и загубата на биоразнообразие.

Кустосът на Ботаническата градина подпомогна дейностите на участниците по засаждането на 2 фиданки от Cercidiphyllum japonicum Siebold & Zucc. и ги запозна с тайните на „ЕКОПАРК-Варна“ чрез образователна разходка придружена с беседа с интересни факти за отделните видове, съхранявани като живи колекции в него.

Надяваме се събитието да е направило впечатление на многобройните гости на „ЕКОПАРКА“ в неделния ден и догодина отново да се забавляваме заедно с ХУМАНА, под мотото на каузата за по-добро бъдеще, чрез запазване на природата.

alt

alt

alt

alt