ДЕБЮТ НА БОТАНИЧЕСКИТЕ ГРАДИНИ НА ИЗЛОЖЕНИЕТО „ФЛОРА БУРГАС”

Градина: Всички градини
Категория: Градини, Събития
Дата на публикуване: 28.04.2017 г.

На 33-то издание на изложбата дебют правят Университетски Ботанически градини към СУ „Св. Климент Охридски”, които представят любопитни акценти от колекциите си.

Повече от три десетилетия Националната изложба на цветя с международно участие "Флора Бургас" популяризира българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, паркоустрояването, озеленяването, опазването на природната среда и благоустрояването на населените места. Тя допринася и за развитие на цветарството, генетиката и селекцията, обогатяване на местната флора с нови видове и сортове, повишаване на декоративните качества на растителността в интериора и екстериора.
На 33-то издание на изложбата дебют правят Университетски Ботанически градини към СУ „Св. Климент Охридски”, които представят любопитни акценти от колекциите си: бромелиеви, насекомоядни и други видове, наред с информационни табла и импровизиран хотел за насекоми.
Тазгодишното мото на изложбата е „Приказка“. В изложбената площ може да се видят над 110 детски макета по темата. Участват още над 90 изложителя сред които Асоциация на флористите, Асоциацията на производителите на декоравитвни растения АПДРБ, Бургасцвет 90 Танев, ТТ, Проплант, Казанлъшка роза, Българска роза и др.
Официалното откриване бе на 28 април и бе почетено от официалните лица: Красимир Стойчев - Зам. кмет по финанси, бюджет и икономика на гр. Бургас,  инж. Чанка Коралска – Зам. кмет по строителство, инвестиции и регионално развитие, директорът на ОП 'Летен театър фестивали и концерти', представители на областната управа.
На изложението може да видите още аранжировки от рязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника и препарати за отглеждане на цветна растителност.  Изложбата очаква своите посетители от 28 април до 7 май 2017 г.
 Официално откриване "Флора Бургас"

Изложбен кът Университетски Ботанически градини

Щанд Университетски Ботанически градини

Цветна скулпура: Горска фея

скулптор Добрин Вътев

Фотограф: ЛМ