БОТАНИЧЕСКИТЕ ГРАДИНИ НА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ СА УДОСТОЕНИ С ГОДИШНА НАГРАДА

Градина: Всички градини
Категория: BIG PICNIC, Събития, Храна
Дата на публикуване: 30.11.2017 г.

Призът бе връчен на четвъртата Национална конференция „Достъп до добра храна“

На 29-ти ноември 2017 година се проведе четвъртата Национална конференция „Достъп до добра храна“, организирана от фондация „Българска месна традиция“ в партньорство с Евро-Ток България, част от Евро-Ток Интернационал, която е официален консултат на Европейската комисия в областта на храните.
На Университетски ботанически градини към СУ „Св. Климент Охридски“ бе присъдена годишна награда в категория „Държавна политика“ за стратегически принос на европейските поректи „Plantscafe” и  “Big Picnic” за развитието политиките за насърчаване на детското и училищното градинарство и хранителната грамотност на децата.
Представител на институцията пое с благодарност оценката за дългогодишния труд в областта на неформалното образование и ученето за природата сред природата и популяризиране на научната, образователна и социална роля на ботаническите градини. 
На конференцията бяха обсъдени още предизвикателствата пред храненето на децата от най-ранна възраст, пред училищното хранене, както и образованието в тази област. 

Автор: ЛП


Фотограф: ЛП