XVI-ТИ РЕПУБЛИКАНСКИ ТУРНИР ПО КОНКУРИПИК ЗА КУПАТА НА СУ “СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ”

Градина: Варна
Категория: Събития
Дата на публикуване: 16.09.2018 г.

ТУРНИР ПО КОНЕН СПОРТ В ЕКОПАРК ВАРНА

През двата състезателни дни коне и ездачи се надпреварваха в 7 дисциплини.
Победител  в дисциплината „Паркур по хронометър до 100 см - за деца и любители ” е Калина Димова с кобила Адора от „Кентавър“ гр. Русе, състезаваща се в раздел "деца" и Илияна Атанасова – кобила Адана ЕК „Ангард“ Варна.
Първа в дисциплината „Баражен паркур до 105 см – за деца и любители” е Калина Димова с кобила Адора от „Кентавър“ гр. Русе и Михаил Диков с кон Делфин от „Заря 95“, с. Крушари – при любители.
Светлозар Славчев с кобила Адора от „Кентавър“ гр.Русе е победител в дисциплината „Паркур по хронометър до 115 см – без ограничения за класа.
Победител в дисциплината „Еднократен баражен паркур до 120 см – без ограничения за класа” стана Деян Балчев с кон Карон от „Заря 95", с. Крушари.
Победители в дисциплината „Щафета с подаване на нагайка, до 110 см – 6 препятствия, без ограничения за класа” са Диан Балчев с кон Карон и Михаил Диков с кон Делфин от „Заря 95“, с. Крушари.
Първи в дисциплината „Паркур до 140 см с Жокер – без ограничения” за класа е Веселин Петров с кон Каланка Бел-Грийм Бейн Зет от СККС Варна.
Победител в силовия паркур е Даниел Манев с кон Диаманд от СККС Варна.
Крайно комплексно класиране от двата спортно състезателни дни на XVI–ти Републикански турнир по конкурипик за купата на СУ „Св. Климент Охридски“:
Любители и деца :
Калина Димова с кобила Адора от „Кентавър“ гр. Русе с 20 точки,
Михаил Диков с кон Делфин от „Заря 95“ с. Крушари с 18 точки
Анна Янева с кобила Май Лейди от СККС Варна с 18 точки.
Без ограничение на класа:
Деан Балчев с кон Карон от „Заря 95“ с. Крушари с 22 точки
Илияна Атанасова  с кобила Адана от ЕК „Ангард“ Варна с18 точи и  
Светлозар Славчев с Адора от "Кентавър" гр.Русе с 18 точки.

Поздравителен адрес до Директора на Университетски ботанически градини бе получен от Началника на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ Флотилен адмирам проф. д.в.н. Боян Медникаров.
Част от Европейската програма за развитие на ботаническите градини е повишаване на социалната им роля в обществото. Университетски ботанически градини като звено на СУ „Св. Климент Охридски“ играят все по-голяма обществена и социална роля. Привличането на аудитория с различни интереси в градините дава възможност на повече посетители да се запознаят с растителното многообразие и по този начин всеки да даде своя малък принос в опазването на околната среда.
 

Автор: ПБ/УБГВ


Фотограф: ПБ/УБГВ