Посещение на Международна конференция за достъпност в Познан, Полша

Градина: Всички градини
Дата на публикуване: 19.06.2019 г.

Образователни дейности за посетители със специални нужди в зелените пространства

Представители на Университетска Ботаническа Градина – Балчик и Варна – посетиха организираната от Ботаническата градина към университет „Адам Мицкевич“ в гр. Познан, Полша, Международна конференция за достъпност на тема: „Ботаническа градина: Зелен свят за всички! Образователни дейности за посетители със специални нужди в зелените пространства“, част от Еразъм проекта Botanical Garden: COME IN! VSTUPTE! KOM IN! WEJDZ! GYERE BE!”.
       
       Конференцията се проведе между 9-ти и 12-ти юни и беше посетена от представители на ботанически градини и арборетуми от Полша, Унгария, Чехия, Швеция, Естония, Литва, Латвия, Беларус, Италия, Великобритания, Нигерия и др.

       Програмата включваше лекции и презентации в Биологическия факултет към университет „Адам Мицкевич“, обиколка на Ботаническата градина към университета, посещение на Пространствено ориентиран парк към Специалния образователен център за незрящи деца в Овинска, посещение на Националния земеделски музей в Сзрениава и завърши с обиколка на част от Великополския национален парк.

        Представителите на Университетски Ботанически Градини взеха активно участие в конференцията по време на дискусиите и въпросите към лекторите, с оглед на обмяна на опит и задълбочаване на познанията и възможностите за повишаване на средата в градините за хора със специални потребности.
 

Автор: AT/УБГВн


Фотограф: AT/УБГВн