ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС НА СВЕТЛОЗАР НЕДЕВ

Градина: Балчик
Дата на публикуване: 02.08.2019 г.

Университетска ботаническа градина-Балчик представя изложба живопис на Светлозар Недев

За пръв път художникът Светлозар Недев прави своя изложба в Университетска ботаническа градина-Балчик. От 3 до 10 август в Експозиционна оранжерия посетителите ще могат да разгледат някои от последните му творби.

Светлозар Недев е роден на 01.05. 1961 г. в гр. Стара Загора. Автор е на повече от 30 самостоятелни изложби в България, Русия, Чехия, Турция, Хърватска и Македония, и е участник в множество общи изложби, живопис и фотография в България и в чужбина. Негови творби са притежание на галерии и частни колекции от България, Русия, Австрия, Швейцария, Хърватска и Дания.
Основен организатор и куратор на художествения  пленер в Мъглиж в периода 2012-2014 г. От 2014 година е куратор на международния уъркшоп „Обединени художници за обединена Европа” и на международния арт пленер „Безгранично изкуство”, Стара Загора. Участник в  международни художествени пленери в България, Македония и Русия. Двукратен участник в балканското квадрианале „Митове и легенди на моя народ”, през 2012 г. и 2016 г. Участник в международния арт проект „Безгранични”, с автори от България, Великобритания, Словения, Русия  и Турция. Участник в Междуродния проект „Арт Балкан”–Москва, съвместно с художници от Русия, Македония, Сърбия и България.

Автор: ДД/УБГБк


Фотограф: ДД/УБГБк