СРЕЩА ПО ПРОЕКТ BIG PICNIC

Градина: София
Категория: BIG PICNIC, Обучения, Събития, Храна
Дата на публикуване: 03.04.2017 г.

Събитието е част от проект „Big picnic: големите въпроси - ангажиране на обществеността с научни изследвания и иновации в областта на продоволствената сигурност”.

На 30 март 2017 година специалисти от Университетски Ботанически градини организираха Среща с местната общност. Събитието е част от проект „Big picnic: големите въпроси - ангажиране на обществеността с научни изследвания и иновации в областта на продоволствената сигурност”. Участниците в срещата бяха запознати с проекта, както и с ключовите дейности, които предстои да се осъществят в периода 2016-19 г.
Темата „градско земеделие” обедини университетски преподаватели, служители в администрацията, учители и други приятели. Възможностите за отглеждане на ядливи растителни видове бяха представени и демонстрирани. Малко познати ядливи растения и позабравени традиционни култури бяха включени в импровизираната изложба. На щанда можеха да се разгледат и списания „Лист – ботанически наблюдател”, едно издание на Университетски Ботанически градини и Балкански екологичен център към Ботаническа градина - Балчик, в което присъства традиционната рубрика „храна от природата”.
На срещата се проведоха още различни интерактивни демонстрации, тематични дискусии и обмяна на опит. Споделеното мнение от участниците е значимо за подобряване на разработваните пътуващи изложби, чрез които Университетски Ботанически градини ще ангажират общността в различни градове на България и ще провокират градското население да оцени значимостта на храната, която можем да отглеждаме сами в дома си.