1 ЮНИ В БОТАНИЧЕСКАТА

Градина: София
Категория: Обучения, Събития, Храна
Дата на публикуване: 02.06.2017 г.

В чест на деня на детето Ботаническата градина в София отново отвори вратите си за любознателни деца и родители

Традиционно Университетска Ботаническа градина се включва в инициативата Детски панаир на фондация Easyart за предоставяне на образователни, провокативни и интересни игри за деца на различна възраст и техните родители по повод деня на детето. В почти всички държави по света се чества Ден на детето. Първи юни се свързва с подписването на Женевската декларация за правата на детето през 1924 г. Документът се фокусира върху темите за проблемите и нуждите на децата. "Човечеството трябва да даде на детето всичко най-добро, което има, вън от всякакви съображения за раса, народност и вяра. Детето трябва да бъде поставено в положение да се развива правилно - телесно и душевно" - се посочва в декларацията.
Водени от идеята, че ученетето и забавлението могат да вървят ръка за ръка, и тази година организирахме нова игра ‘Откриватели’, в която стотици семейства търсиха познати и по-малко известни ядливи видове, проучваха информация за тях и се запознаваха с условията им на живот, наред с ценните им хранителни качества.
Прекрасното време направи празника още по-хубав и, вярваме, прекараното време на открито в нашата Тайна градина ще остави незабравим спомен у гостите ни.
 

Автор: ЛП


Фотограф: ЛП